Logo

Cases

De F-Facts Case Base geeft een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. De F-Facts case Base is een uitstekend hulpmiddel voor iedere facility professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases (166)

 • Beeld Naar een andere manier van werken: een integrale veranderaanpak is sleutel tot succes

  Naar een andere manier van werken: een integrale veranderaanpak is sleutel tot succes

  Corona heeft de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een duwtje in de rug gegeven en ervoor gezorgd dat er forse stappen naar een andere manier van werken zijn gezet. HR business partner van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Walter Poppeliers, en adviseur Huisvesting, vastgoed en FM Bas Drijfhout van TwynstraGudde vertelden in hun keynote tijdens het online congres Hybride werken van HR- en F-Academy hoe de gemeente de bricks en de bytes - de werkomgeving en de digitale hulpmiddelen – opnieuw vorm aan het geven is. Om vervolgens intensief aan de slag te gaan met de zachte kant van het veranderingsproces: het gedrag op de werkvloer en een HR-beleid dat aansluit op anders werken.
 • Beeld Stappenplannen voor scheiden PMD-bedrijfsafval

  Stappenplannen voor scheiden PMD-bedrijfsafval

  Rijkswaterstaat ontwikkelde de afgelopen maanden samen met adviesbureau Royal HaskoningDHV twee stappenplannen voor het omgaan met PMD-bedrijfsafval - plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken. Dit gebeurde binnen het project ‘Scheiden en recyclen van PMD-bedrijfsafval’. Met het stappenplan wil Rijkswaterstaat bedrijven en organisaties in Nederland helpen met de inzameling en recycling van verpakkingsafval.
 • Beeld Herinrichting Bastion - Cromwell property group

  Herinrichting Bastion - Cromwell property group

  Voor Cromwell Property Group, eigenaar van het Bastions in Den Bosch ontwikkelde idverde Advies in samenwerking met idverde Realisatie een herinrichtingsplan van de buitenruimte. Het betreft een daktuin gelegen en uitkijkend op de paleisbrug en het entreeplein.
 • Beeld "Zo kreeg CSU grip op de leefkracht van de medewerkers"

  "Zo kreeg CSU grip op de leefkracht van de medewerkers"

  Met een uitgekiend aanbod aan instrumenten lukt het organisaties om grip te krijgen op leefkracht. Samen met Menzis werken wij aan de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. ‘Alleen als je intrinsiek gemotiveerd bent, kun je gezonder gaan leven.’
 • Beeld Castellum: werkplek volgens Well Building Standard

  Castellum: werkplek volgens Well Building Standard

  Toen het vastgoedbedrijf Castellum van plan was om hun regionale kantoor in Stockholm te renoveren, wilden ze een uitstekende werkplek ontwerpen: een kantoor dat het welzijn van het personeel zou verbeteren en de werkprestaties zou verbeteren. Om deze reden koos Castellum ervoor om de eerste Zweedse werkplek te zijn die certificering behaalde onder de Well Building Standard, een relatief nieuwe standaard gericht op gezondheid en welzijn.
 • Beeld Hogere gastbeleving met behulp van sensoren bij Roompot Kijkduin

  Hogere gastbeleving met behulp van sensoren bij Roompot Kijkduin

  Roompot wil haar gasten een aantrekkelijke vakantiebestemming bieden. Om hier een bijdrage aan te leveren en de klantbeleving te vergroten zijn schone openbare ruimtes, zoals toiletten, kleedruimtes en douches van groot belang. Om dit te realiseren moet er efficiënt worden schoongemaakt; daar waar nodig. Met behulp van sensoren meet Roompot de bezetting en benutting van de sanitaire gebouwen op het vakantiepark Kijkduin.
 • Beeld AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  AFAS Experience Center: groen als verbindende schakel

  Aan de inspiratielaan in Leusden verrijst het AFAS Experience Center, het gloednieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Hoewel je het concept eigenlijk te kort doet door het een kantoor te noemen: het gebouw huisvest naast 750 werkplekken ook een theater met 820 zitplaatsen, een restaurant met 700 stoelen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. De lokalen in de zijvleugel worden gebruikt voor opleidingen.
 • Beeld Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Verduurzaming ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten

  Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame organisatie. Zo blijft het Drachtster ziekenhuis voorbereid op de toekomst. De zorg verandert en dat vraagt om aanpassingen aan het ziekenhuisgebouw. De verbouwingen zijn de afgelopen maanden doorgegaan, ook na aanvang van de corona-uitbraak.
 • Beeld Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Circulaire renovatie loods C-Bèta in Hoofddorp

  Eerder dit jaar is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park en Heembouw Kantoren getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen.
 • Beeld Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Fontys Stappegoor: duurzaam 'aardgasloos' gebouw in Tilburg

  Onlangs is de Fontys Stappegoor onderwijsinstelling in Tilburg opgeleverd, een duurzaam 'aardgasloos' gebouw dat ruimte biedt aan ruim 3500 studenten van Fontys Hogeschool ICT en de Academy for Creative Industries. Centraal staan ontmoeting en samenwerking, wat terugkomt in het interieur met veel zithoeken, banken, zittribunes en (sta)tafels op duurzame karpetten in aparte dessins.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform