Logo

Waterschap gebruikt IoT-platform voor verbetering bezettingsgraad

  • Planon
  • FMIS
Na een intensieve verbouwing is het vernieuwde en energieneutrale waterschapshuis in Lelystad heropend. Sindsdien wordt er gebruik gemaakt van Planons IoT platform.
Beeld Waterschap gebruikt IoT-platform voor verbetering bezettingsgraad

Tijdens de renovatie van het waterschapshuis heeft Waterschap Zuiderzeeland sensoren geïnstalleerd. Alle reserveerbare vergaderruimten zijn voorzien van een PIR-sensor (Passive Infrared) die de actuele status van de zone (bezet of vrij) in realtime doorgeeft aan de Planon-software.

"Dankzij deze technologie kunnen we beschikbaarheid van ruimten beter bewaken. Als een werkruimte niet wordt gebruikt op een moment dat deze eigenlijk is gereserveerd, wordt de ruimte automatisch vrijgegeven. Medewerkers hebben zodoende makkelijker toegang tot vergaderruimten", zegt Janneke Eerens, omgevingsmanager bij Waterschap Zuiderzeeland.

Het IoT-platform is slechts één onderdeel van Planons IWMS (Integrated Workplace Management System). Deze software helpt de efficiency te verbeteren en de kosten van operationele processen te verlagen, en stimuleert daarnaast voortdurende innovatie om de werkplekproductiviteit en medewerkerstevredenheid te vergroten.

Een hogere bezettingsgraad van vergaderruimten is slechts een van de vele gebruiksscenario's van het IoT. Meld u aan voor Planons webinar voor meer informatie, of lees de complete casestudy van Waterschap Zuiderzeeland op de Planon-website.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform