Logo

Revitalisatie kantoor Croonwolter&dros Amsterdam

  • HEVO
  • Huisvesting & vastgoed
Medio 2020 is het volledig gerevitaliseerde kantoorgebouw aan de Paalbergweg 2-4 in gebruik genomen door Croonwolter&dros Amsterdam. Het kantoor is gelegen op een zichtlocatie aan de A9 in Amsterdam Zuid-Oost en gaat fungeren als het regiokantoor Noord-West. Het kantoor huisvest de afdelingen Utiliteit Regio Noord-West, Industrie Regio Noord-West en TAI van Croonwolter&dros die eerder opereerden vanuit drie aparte locaties in Amsterdam Zuid-Oost.
Beeld Revitalisatie kantoor Croonwolter&dros Amsterdam

Dit project is de tweede herhuisvestingsopgave binnen het in 2015 opgestelde strategisch huisvestingsplan voor de totale huisvesting van Croonwolter&dros. Eerder waren wij betroken bij de grootschalige herhuisvesting binnen de regio Rotterdam naar het kantoorgebouw MM25.

HERHUISVESTING: DRIE LOCATIES SAMENGEVOEGD IN ÉÉN KANTOOR

De wens bestond om de diverse locaties van Croonwolter&dros in Amsterdam te herhuisvesten in één gebouw. Deze wens kwam niet alleen voort uit efficiëntie en kostenbesparing, maar ook vanwege een verbeterde geografische ligging (zichtlocatie en bereikbaarheid per openbaar vervoer) en het bevorderen van de synergie en samenwerking tussen de verschillende afdelingen; de principes van Office2Flow sloten hier naadloos op aan. Uiteindelijk zijn drie verschillende locaties samengevoegd in het kantoorgebouw. Hierbij is een traditioneel kantoor getransformeerd tot een uiterst duurzaam en slim kantoor.

MODERNE EN INSPIRERENDE WERKOMGEVING

In het vernieuwde kantoorgebouw is een moderne, comfortabele en inspirerende werkomgeving gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisatie. Elke verdieping is opgedeeld in ‘werkvlekken’ waarbinnen elke medewerker activiteitgerelateerd het type werkplek kan kiezen dat bij zijn/haar werkzaamheden past. De inrichting is verder gericht op 'ontmoeting' en kennisoverdracht en heeft een warme en herkenbare uitstraling, waarbij veel groen in het ontwerp is toegepast.

Uit een analyse van de reeds gerealiseerde werkomgeving in het nieuwe hoofdkantoor van Croonwolter&dros in Rotterdam zijn leer- en verbeterpunten gedestilleerd en verwerkt in de werkomgeving aan de Paalbergweg. Hierdoor sluit deze nog beter aan bij de wensen en werkwijze van de organisatie. De flexibele en toekomstbestendige werkomgeving presteert nog beter en kan zich aanpassen aan de gebruikerswensen.

VAN INITIATIEF TOT INGEBRUIKNAME

Wij zijn bij alle fasen in het totale project betrokken geweest; tijdens de initiatieffase bij de haalbaarheidsstudies en het locatieonderzoek. Na de keuze voor de locatie hebben wij het Programma van Eisen opgesteld en het integraal projectmanagement tot en met de oplevering uitgevoerd. Tevens waren wij verantwoordelijk voor de coördinatie van de inhuizing van de losse inrichting en verhuizing van de drie locaties naar de Paalbergweg.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform