Logo

Nieuwste werkomgeving bevordert het welzijn van medewerkers

  • Huisvesting & vastgoed
HumanTotalCare heeft bij de bouw en renovatie van hun pand - casco én inrichting –niet alleen naar de duurzaamheid van het gebouw gekeken, maar ook naar het welzijn van hun medewerkers. Ze hebben daarmee naar eigen zeggen een belangrijke bijdrage geleverd aan de vertaling van de WELL Building Standard naar de Nederlandse markt.
Beeld Nieuwste werkomgeving bevordert het welzijn van medewerkers

Bij BREEAM draait alles om integrale duurzaamheid waarbij energiezuinigheid en het besparen van energiekosten een belangrijk doel is. Met de WELL Building Standard – het enige gezondheidskeurmerk ter wereld – geeft HTC het gebouw een nieuwe dimensie aldus Myrthe Schrijnemakers, manager Facilities bij HumanTotalCare. Het toegepaste werkconcept bestaat bijvoorbeeld uit 'een diversiteit aan prikkels en tools om actief en tegelijkertijd bijna moeiteloos met hun mentale en fysieke gezondheid bezig te zijn'.

Bewegen en ontmoeten

Schrijnemakers: “Denk aan de waterwand, die in het trappenhuis over vijf verdiepingen naar beneden loopt. Zo stimuleren we mensen om niet de lift te pakken. Maar bijvoorbeeld ook door de aanleg van looproutes in en buiten het gebouw, het maken van veel watertappunten en het creëren van individuele stilteruimtes. Daarnaast is ontmoeten een belangrijk thema in het pand. Uitgangspunt is dat er een variëteit aan werkplekken is en dat medewerkers goed kunnen samenwerken. Samenwerking is essentieel voor een goede dienstverlening en voor innovatie. We hebben een gebouw gecreëerd dat bijdraagt aan het gezond, gemotiveerd en competent houden van medewerkers.”

Ontspanning

CEO Michel Verwoest: “Stress is een groot probleem van de huidige tijd. Dit valt zeker niet op te lossen met een gebouw, maar het gebouw kan wel een positieve invloed hebben.” Schrijnemakers vult aan: “Onze medewerkers hebben kennisintensieve functies, waarbij concentratie en inspanning van belang zijn. Het toegepaste werkconcept sluit hier goed op aan. Voor herstel is ontspanning belangrijk. Er worden diverse mogelijkheden voor ontspanning geboden. Denk aan rustruimtes, een tuin met schommels, een terras aan het water en een actieve ruimte voor een office work-out. Sporten is immers ook ontspannen en even afschakelen van het werk. Daarnaast speelt de natuur een grote rol. Het is algemeen bekend dat mensen zich prettig voelen in de natuur (biophilia). Daarom zijn in en om het gebouw veel natuurlijke elementen verwerkt. Denk aan kleuren en materialen, zoals hout, steen en staal en het toepassen van veel planten door het hele gebouw. De grootste stoorzender in kantoorpanden is slechte akoestiek. Dit hebben we op een innovatie wijze aangepakt: via soundscaping wordt het geluid van bijvoorbeeld pratende collega’s gemaskeerd. Hierdoor word je minder afgeleid en dit werkt – zo blijkt uit onderzoek – stress verminderd.”

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform