Logo

Honeywell en ROHDE & GRAHL: partners die elkaar begrijpen

  • ROHDE & GRAHL
  • Huisvesting & vastgoed
  • Facilitaire organisatie
Als vaste designer en werkplekspecialist van de Amerikaanse multinational Honeywell voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zijn onder meer kantoren in Roemenië, Tsjechië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voorzien van de innovatieve interieuroplossingen van ROHDE & GRAHL. In het laatste kwartaal van 2018 zijn ook de kantoren in Zwitserland, Israël en Nederland vernieuwd en wordt er dagelijks gewerkt in een ‘ROHDE & GRAHL-omgeving’.
Beeld Honeywell en ROHDE & GRAHL: partners die elkaar begrijpen

Deze projecten zijn tot stand gekomen door een uitstekende samenwerking tussen ROHDE & GRAHL, collega’s van de Nowy Styl Group in Zwitserland en de verschillende onderdelen van Honeywell, marktleider op het gebied van elektronische controlesystemen en leverancier van vliegtuigsystemen voor onder meer Airbus, Boeing en NASA.

Het resultaat van de gedeelde aanpak mag er zijn. Het Amerikaanse concern is dusdanig onder de indruk van de aanpak en de interieuroplossingen van ROHDE & GRAHL en de Nowy Styl Group dat de volgende kantoren, onder meer in Baku (Azerbeidzjan) en het Verenigd Koninkrijk, naar verwachting op korte termijn ook van een vernieuwde kantoorinrichting voorzien worden.

Voor de kantoren in Nederland, Israël en Zwitserland is het ontwerp en de realisatie van werkomgevingen en formele en informele ontmoetingsruimtes uitgevoerd. In het Nederlandse kantoor is daarnaast een kantineruimte door ROHDE & GRAHL ontworpen
en ingericht. Tijdens het project werkte ROHDE & GRAHL samen met vastgoedorganisatie CBRE, dat internationaal de begeleiding van Honeywell-projecten op zich neemt. Door binnen het vastgestelde budget van CBRE te blijven, onder meer door de uitstekende relatie met de Nederlandse inkooporganisatie, is het project vlekkeloos verlopen.

De vertaling van een brede samenwerking

‘Het ontwerp voor de verschillende ruimtes is van de hand van een Poolse designstudio en tijdens het project werden we ondersteund door de key-accountmanagers van Nowy Styl Group. Door de nodige veranderingen in het ontwerp en de te gebruiken producten heeft het project tijdens de inkoopfase flink onder druk gestaan. Toch is het ROHDE & GRAHL gelukt de volledige inrichting, met uitzondering van het kabelbeheer, goed en naar volle tevredenheid af te ronden’ zegt Carolien van der Bijl.

‘De uitvoering van het project verliep voorspoedig. Wel is een interessante discussie gevoerd over het gebruik van vaste of verstelbare bureaus. De keuze is uiteindelijk gevallen op in hoogte verstelbare bureaus; tien procent van de bureaus is elektrisch verstelbaar, de andere bureaus worden met een zwengel handmatig op de gewenste werkhoogte gebracht.

De kleurkeuze binnen de verschillende designs is gemaakt op basis van de wens van de klant. De gebruikte producten en de uiteindelijke invulling van de ruimtes zijn het resultaat van een prima samenwerking tussen de ontwerpstudio, Nowy Styl Group en ROHDE & GRAHL, waarbij wij de uitvoering voor rekening hebben genomen’.

         

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform