Logo

De voordelen van flexibele kantoorruimte voor Twynstra Gudde

  • Smart Workspace
  • Huisvesting & vastgoed
Vooral zzp'ers huren flexibele kantoorruimte. Maar ook steeds meer grotere bedrijven zien de voordelen ervan in. Zo ook Twynstra Gudde. “Op vrijdag is het bij ons juist het drukst, dan zijn de ruimtes voor 70 procent gevuld. Een traditioneel kantoor is daarom doodzonde, want dat moet je qua ruimte toch op de piekbezetting baseren”, vertelt Sjoerd Memelink, partner Huisvesting, Vastgoed en Facility Management.
Beeld De voordelen van flexibele kantoorruimte voor Twynstra Gudde

Organisatiebureau Twynstra Gudde trekt straks in het nieuwe kantoor De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het energieneutrale en circulaire gebouw biedt niet alleen flexibel plek voor de ruim 300 werknemers van het bureau, maar ook voor andere bedrijven.

Memelink: “Het nieuwe gebouw geeft invulling aan de enorme behoefte aan flexibiliteit bij ons en aan het niet alles zelf meer willen regelen. Zo kunnen we ons richten op de core business. Daarnaast willen we graag op een inspirerende plek zitten, waar we in aanraking komen met andere organisaties. Waarmee het klikt, botst, die ons uitdagen. We willen niet meer alleen onszelf tegenkomen.”

Bedrijfsnaam

Twynstra Gudde besloot na een rondgang langs de grote aanbieders met lokale projectontwikkelaar Schipper Bosch in zee te gaan. “Zij wilden een nieuw gebouw op een mooie locatie in Amersfoort neerzetten en we kregen veel ruimte om invulling te geven aan het concept en de uitstraling”, licht Memelink toe. “Dat laatste was een belangrijke reden om voor hun te kiezen, en niet voor een van de grote partijen waar je je toch vooral moet schikken naar wat er al staat.” Zo kan straks gewoon de bedrijfsnaam op de gevel en is de look and feel samen met de ontwikkelaar vormgegeven.
Alleen de planten en het archief verhuizen mee naar de plug-and-play omgeving. Alle faciliteiten (zoals internet, beveiliging, catering) zijn inclusief de huurprijs. Met uitzondering van de receptie, die gezamenlijk met de exploitant wordt ingevuld. “Want de receptie vervult een cruciale rol in de ervaring van medewerkers en gasten tijdens een bezoek aan ons.”

Flexibele concept

Voor een periode van tien jaar huurt Twynstra Gudde 35 procent van het gebouw vast, 30 procent extra op de drukke vrijdag (als de adviseurs samenkomen) en voor 35 procent van het gebouw wordt een andere huurder gezocht. Van maandag tot en met donderdag is nog 30 procent beschikbaar voor zzp’ers en andere kleine ondernemers.
De flexibiliteit zit hem daarnaast in de mogelijkheid om gedurende de looptijd van het contract 75 procent van de overeengekomen afname af te kunnen stoten. Opschalen kan ook. De huurder beweegt zo mee met de economische cycli. Al met al pakt dit flexibele concept voor Twynstra Gudde ‘misschien ietsje duurder’ uit dan een vergelijkbare traditionele huursituatie. Begin november gaat het nieuwe gebouw open.
Voor facility managers die bij de keuze van een dergelijk flexibel concept betrokken worden, is het wel zaak goed hun huiswerk te doen, adviseert Sven Bertens, verantwoordelijk voor het onderzoeksteam van vastgoedadviseur JLL: “Iedere operator heeft een eigen pakket met services en een eigen look and feel en identiteit. Daar zitten grote verschillen tussen. Vergelijk dus wel appels met appels en kies iets wat bij je past als organisatie.”

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform