Logo

Beelen verzorgt afvalverwerking voor Van der Valk hotels

  • Duurzaamheid & energiemanagement
Twee familiebedrijven bundelen de krachten en werken samen aan een groene toekomst. Beelen gaat de afvalverwerking verzorgen voor zes Van der Valk hotels.

Net zoals bij Beelen staat duurzaamheid ook hoog op de agenda bij Van der Valk. De hotels zijn bijna allemaal in het bezit van het green key certificaat, de milieunorm voor de gastvrijheidssector. Van der Valk gebruikt zo min mogelijk energie en doet veel aan warmterugwinning, afvalmanagement en actieve/bewuste gedragsveranderingen bij onze medewerkers op basis van energiebesparing.

Recycling en hergebruik horen hier ook bij. Er wordt zoveel mogelijk afval gescheiden, waardoor er kosten worden bespaard en er duurzaam met de afvalstromen wordt omgegaan. Al het ingezamelde plastic en papier wordt bijvoorbeeld hergebruikt. Samen met Beelen wordt onderzocht of swill (gegaarde voedselresten) en olies kunnen worden omgezet in duurzame energie.

Ook gebruiken de hotels de Beelen minipers voor het restafval. Hierdoor is het mogelijk veel afval te verwerken op een kleine oppervlakte. Ook kan de minipers snel verplaatst worden, waardoor de hotels flexibel zijn in wat ze doen. Flexibiliteit komt overal terug de organisatie, omdat zij maar één belang hebben en dat is de gasten ten alle tijden zo flexibel mogelijk te bedienen.

“De samenwerking met Beelen verloopt goed, omdat allebei onze organisaties plat en transparant zijn. Zo zijn de lijnen kort en hebben we gelijk de juiste persoon aan de telefoon. Ook zijn onze afvalkosten naar beneden gegaan door de samenwerking met Beelen. In de toekomst gaan we nog meer afvalstromen hergebruiken, waardoor we kosten kunnen verlagen en samenwerken aan een groene toekomst, vertelt Marlijn van der Valk, General Manager van het Van der Valk hotel in Amersfoort.”

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform